13 oktober 2009

Hej igen!
Idag ar det Sandras fodelsedag sa vi firar genom att aka in till stan och ska satta oss pa ett brittiskt cafe och ha en riktig vasterlandsk fika. :) Det blir fint!

Men allt ar bra och jag trivs jattebra har. Det har kommit ett gang byggelever med tva larare fran halmstad som ar har i drygt en vecka och bygger pa barnhemmet. De ar jattetrevliga och det ar fullt hus.

I sondags var vi med fem ungar pa ett flyktinglager och halsade pa deras mamma som de inte traffat pa over ett ar. Det var valdigt speciellt, mycket intryck att ta till sig. Lagret bestod av sma talt dar de ofta bodde manga manniskor pa liten yta. Sa fort vi kom dit sa samlades folk runt oss och fljde efter oss, for att vi var vita. Och sa gar man dar och plotsligt ar det en tvaarig unge som tar tag i ens hand och skrattar och ska ga med. Och sa var det hela tiden. Ungarna som bodde dar tog tag i en och gick med oss nar vi gick runt.
Mamman hade ordnat med stor lunch fast hon inte har nagra pengar. Och barnen var valdigt glada att vara dar och mamman otroligt tacksam. Vi hade ocksa med oss lite mat och frukt, dels grona applen som det verkade som att ingen av de nagonsin hade atit. De sag valdigt forundrade ut, men tyckte om det.
Det var ett valdigt fattigt omrade och  man blev alldeles matt av att vara dar. Men jag ar valdigt glad over att vi akte dit. Dels for ungarnas skull sjalvklart, men ocksa for egen skull. Man far lite nya perspektiv pa saker.
Som att man ser en unge ga forbi med en leksak slapandes efter sig, alltsa tva halva vattendunkar fasta i ett snore.
Det blir nog en stor omstallning att komma hem lagom till julstresse och julklappshysterin.

Annars rullar allt pa. Solen ar varm och skon.
Nar vi kom in till stan idag sa gick vi forbi ett hotell dar de har en utomhuspool och fragade hur mycket det kostade att bada i den. 30 kronor. Sa nan gang ska vi lyxa till det och komma hit och bada och fa anvanda riktiga duschar! Det blir fint.
Har an sa lange bara tvattat haret en gang pa de har 13 dagarna. Ursakta, det kanske ni inte vill veta, men det gar anda bra for alla ar skitiga har!

Ska forsoka ladda upp nagra bilder, de har datorerna ar val inte de snabbaste bara.

Ta hand om er!

Kommentarer
Postat av: Karro

Habari mimi rafiki?? Låter som om din vistelse både är omtumlande och väääldigt spännande!! HAHA FRESH! Ska nog testa oxå att inte tvätta håret ngt ;) Du kanske ska testa dreads när du är där nere, så syns det inte att de e smutsigt! HOHO

Miljoners kramar!! förresten ropar dom mzungo (eller hur var det nu?!) efter er??

2009-10-13 @ 13:10:31
URL: http://mavi89.blogg.se/
Postat av: klin

Hej unn!

2009-10-14 @ 14:10:23
Postat av: kersti

Hej Unn

Va spännande att läsa hur du har det, Kan tänka mej att det inte mycket som liknar Odenplan och Coop o livet i Stockholm.Vilken upplevelse!!

Vilken bra grej att göra. Här är det höstigt o fint o som vanligt o det är inte så dumt.Ta väl hand om dej o skriv det är kul.

Hej så länge från Kersti2009-10-16 @ 17:26:43
Postat av: Maja

Åh vad kul det är att läsa, Unn! Du skriver så bra! Längtar efter dig. Puss majs

2009-10-18 @ 15:47:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0