Fredag 9 oktober

Hej alllihopa! Nu ar jag tillbaka i Nakuru och internetcafeet. Har ar allt bra! Det ar spannande att vara har, mycket nya intryck hela tiden. Samtidigt som man vanjer sig vid saker valdigt fort. Som att man ar otroligt skitig hela tiden for det ar valdigt torrt och det yr sand for varje steg man tar. Att man moter kossor och getter nar man gar langs vagarna. Att ata samma mat varje dag, faktiskt helt okej gott. Att det springer sma kackerlackor pa vaggarna i matsalen. Vi har faktiskt nastan inga djur pa vart rum, vilket ar skont. Daremot hade vi en hysterisk spindeljakt en kvall da vi bad tva av pojkarna att komma in och fanga en fet spindel som satt pa vaggen i vart rum. Men den sprang ju runt och det tog en evig tid och blev en stor ommoblering for att fa fatt den. Och vi markte att en av killarna ocksa var valdigt radd for den och stod och studsade upp och ner. Men de fick tag pa den till slut. Ungarna ar supersota och kommer till en och tyr sig mer och mer. De forsoker lara oss swahili och tycker det ar kul nar vi maste upprepa det hundra ganger for att det ska fastna. Fint, men svart sprak. Dagarna ser lite olika ut, men vissa rutiner har man. Men allt gar i ett valdigt lugnt tempo, vilket ar valdigt skont och man kommer in i det. Vi ar med i skolan pa lektioner, hjalper till i koket med att servera lunch eller rensa majskorn och sen sjalvklart leker massa med barnen. Harom morgonen hjalpte jag till att mjolka kossan. :) I sondags var vi pa safari i lake nakuru, det var helt underbart. Akte runt i en bil med oppet tak och tog massa foton pa apor, zebror, giraffer och massa andra sota djur. Imorrn ska tva volontarer som varit har i 6 veckor ha lite avskedsfest och da ska vi baka chokladbollar till alla barnen. Det kommer bli nagra stycken, det ar cirka 100 barn och sen lite larare och personal osv.. Pa sondag ska jag och Sandra aka till ett flyktinglager med fem av barnen som ar syskon och de ska fa halsa pa sin mamma som de inte traffat pa ett ar. Det ska bli intressant och barnen langtar och blev valdigt glada nar de fick hora det. Det ar lite av vad som hander nu, men allt lunkar pa och det ar valdigt skont att vara har! Bilder kommer! Forhoppningsvis nasta gang. Det ar lite svart att ta foton for sa fort man tar fram kameran ska alla ungar bade ta foton och vara med pa bilderna och sa plotsligt ar det inget batteri kvar pa kameran. Men det kommer! Jag har ett kenyanskt nummer, sa om ni sitter hemma och undrar hur jag har det sa slang ivag ett sms till +254726961518!! :) Vad hander annars i Sverige? Ar det kallt? Uppdatera mig!! Vi hors igen, ta hand om er alla! ///Unn

Kommentarer
Postat av: Sara

Låter fantastiskt, can not wait to åka myself :) jag och rebecka åker kanske till tanaznia i slutet av januari, 2 månader också. men inte säkert.

Men hursom, låter som du har det bra unnan. Fota mycket mycket, det kommer vara så kul för dig att ha! och ännu roligare o lyssna på mitt tjat om att du måste framkalla o visa osv.. ja du vet ju, tha never ending story ;).

På lördag har kajsa 20årsfest o vi kommer sakna dig men det blir nog kul. Det är kallt och folk har börjat ta fram vinterjackorna..

njut av hettan åt mig!

(svimmade av tanken på spindeln...)

krmakramkramkram

2009-10-12 @ 23:20:37
URL: http://kusen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0