24 oktober 2009

Hej pa er!
Nu sitter vi har igen vid vart lilla vanliga internetcafe i Nakuru. Det regnar ute, som det gor har ibland. Men det ar inte sno i alla fall. Och det ar bra for landet, for det ar otroligt torrt, men nu borjar det bli gront igen!

Den har veckan har vi sprungit till sjukhuset nastan varje dag. De har vattkopporna som barnen far smittas ju sa latt, och da ska de till doktorn tre ganger for att fa en fet antibiotika spruta i rumpan. Det ar modiga ungar, jag sjalv klarar inte av att se den langa nalen och tittar bort! Bra stod for barnen...
Och nar man ar hos doktorn ska de ju plotsligt ta lunch, sa da sitter man dar igen och vantar. Men vi har fatt rutin pa det nu kan man saga.
Och den har mataturesan dit (den tranga bussen), kostar 1 krona. Och det ar bara vuxna som ska betala. Men nar det kommer en msungu, alltsa vit manniska, sa vill de ju garna lura en och ta betalt av alla barnen ocksa ifall vi inte vet hur det ar. Sa haromdagen vagrade de forst slappa av oss nar jag inte ville betala for ungarna. Sa vi borjade tjafsa, men det ar lite svart att diskutera pa swahili. Och de andra i bussen bara skrattade at oss. Ja, sa for att komma av fick vi ju till slut ge med oss.

Men nar man ar i stan ar det alltid folk som ropar msungi efter en och nar man sitter i matatun och vantar pa att den ska fyllas for att aka hem, da svarmar forsaljarna runt en och ska salja alla mojliga konstiga saker. Allt ifran tvattlinor och kex till smycken och miniraknare. Och man far saga nej nej nej femton tusen ganger, for de menar anda att just deras krims krams verkligen ar nat for just mig. Sa en gang nar de kom med nagra rosa plastorhangen som en snubbe tyckte jag skulle ha, sa sa jag nej tack, jag har inga hal i orenen langre. Men da var han sa vanlig och tog upp en halpistol ur fickan och erbjod mig att gora hal dar pa bussen direkt. Smidigt kan man ju tycka. Aven lite obehagligt. Jag sa tack, men nej tack.

Men allt flyter pa, tiden gar fort pa nat konstigt satt.
Pa onsdag planerar jag och Sandra att ha var lyxdag och bada i ett av stans hotells utomhuspool och fa anvanda riktig dusch!! Det ska bli underbart!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag hoppas ni har det bra allihopa! Och beratta nat kul om Sverige!
Ta hand om er!
Puss och kram fran Unn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0