4 november

Hej pa er, och tack for alla kommentarer. Det ar sa kul att lasa, och att ni laser!

Ja da var det plotsligt november! Tiden gar bara fortare och fortare.
Idag ar vi inne i stan och ska kopa extra mycket mat. Vi ska namligen ha en hel chilldag imorgon. Da ska vi gora absolut ingenting pa hela dagen och laga god mat och gora chokladbollar och bara slappa. Ingen ugali!
Sen gar ungarna pa lov pa fredag for en vecka, sa det blir kul. Da ar de mer fria under dagarna.
De gar sjukt langa dagar i skolan har, langre en min langsta dag nansin och da hade vi anda sjuka dagar pa gymnasiet, tyckte vi. Jag har omvarderat det nu. Har gar ungarna upp klockan fem, for de borjar skolan halv sju!!!!! Sen gar de till fyra!!!! Och klass atta gar ofta langre, till fem typ!!!! Och sen har de ju laxor ocksa!!!!!! Mycket utropstecken har, men det ar de varda! De gar pa lordagar ocksa, men da "bara" till lunch!!!!!!!!!!!

I alla fall. Inget nytt har hant sen sist, det var ju inte sa lange sen jag satt har.
Men jag kan beratta om de fina aventyr man ar med pa varje gang man aker matatu.
De har namligen inga trafikregler har, vad jag har markt av. Jo en kanske, att man ska kora pa vanster sida. Men man ser nastan aldrig nagra skyltar. Ibland en handskriven sak som varnar for gupp. Och da gor man ju en kraftig inbromsning precis innan. Sen ska man tuta lite hela tiden, garna ofta. Om manser nan man kanner  som ar ute och promenerar, om man kanner nan i en motande bil, om man ska kora om, eller om man bara inte tutat pa ett tag. Och samma sak galler for att blinka, om man ser nan man kanner, ska kora om, eller bara nar som helst.
Vad som galler for omkorningar sa har jag fattat det sa har. Kor garna om i backe, eller i kurva, eller i annan skymd sikt. Pa vilken sida som passar for stunden. Garna om du kan se den motande bilen sa att det blir tajt nar du gar tillbaka till ratt sida av vagen. Och om det ar sa att det inte kommer en motande bil, sa ligg kvar pa hoger sida tills det kommer nan. Lika bra liksom.
Och hastighetsbegransning finns ju inte. Varfor det, da tar det ju bara langre tid att komma fram..

Och nar man ska parkera i stan sa har de ett sa smart system. Man ska betala till nan av vakterna som gar langs gatorna och fa en slags parkeringsbiljett. Men om man inte gor det och de ser en bil utan biljett, da tar de bara fram en jattestor kedja och laser fast hjulet sa att bilen inte kan kora ivag. Sjukt praktiskt. For att fa loss hjulet ar det nan slags av boter gissar jag. Men det blir svart att smita i alla fall.

Och de har matatusarna ar ju inga nyservade bilar pa nat satt. De later och skumpar och gnisslar och far fram andra ljud man inte trodde en bil kunde frambringa. Nar vi akte forra veckan sa var vi centimeter ifran att kora pa en gubbes halsenor dar han gick och skot en tungt lastad karra framfor sig pa vagen. Men da var det ju en kraftig inbromsning saklart. Men det satt tva damer i framsatet och speciellt en av dem blev radd under inbromsningen, alla i bilen holl andan. Men hon tog ut det pa backspegeln som hon tog tag i som stod. Och den lastnade ju saklart. Alla skrattade och hennes kompis gjorde ett lamt forsok att satta tillbaka den. Hon hade ingen koll. Men den gick ju inte att satta fast, sa vi korde bara vidare och sa var det glomt.

Som sagt. Trafiken har ar sma aventyr. Men det ar spannande.

Kor lugnt dar hemma sa lange, tanker ju inte vi gora har, men i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Sara

haha du skriver roligt unnan..

Jag har uppkörning om 2 veckor, tror dock inte jag kommer klara skiten för jag mår dåligt redan nu av tanken. men men, får se.

Pusspådig

hälsa spindlarna... =S

2009-11-10 @ 14:56:58
URL: http://kusen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0